Public art

“VANNSPEIL”, en fabulering rundt H2O molekylets form. Et stilisert spill med vann gitt form som en liten regnskur, eller som fordamping. VANNSPEIL er montert i en gangsone der det oppfattes “i farta”. Speilet vil reflektere de forbipasserende og noen vil nok stoppe og speile seg. Og det var kanskje nettopp i vannspeilet mennesket første gang så sitt eget speilbilde?

“RINGSIDE” er maleri/ tegning på en 32 meter lang vegg som går bak et tribuneanlegg.

”SAMTIDIG I ET PARALLELT UNIVERS”, maleri på polykarbonat, pulverlakkert aluminium, speilpolert stål. Utsmykking, Universitetet i Agder, Bygg for musikkfag.

Utsmykkingen består av to hovedgrep. Maleri, B: 400 x H: 200 cm på polykarbonat(herdet) med pulverlakkert aluminiumsramme og speilpolert stål på ”naturell” betongvegg. Det speilpolerte stålets kjølige refleksjon, refererer, appellerer til intellektet mens maleriets motiv spiller opp til det intuitive og emosjonelle. Verket har latt seg inspirere av ytterpunktene i den kunstneriske skapelsesprosessen. Intellekt og intuisjon. Motivet er lys og energi. Symfoniske kaskader av lys og rom, en visuell overture som ”sprenger” veggen og åpner rommet. Dokumentasjonen er en blanding av oversiktsbilder og detaljer. I konkurranseteksten var det utrykt ønske om at det kunstneriske grepet tok hensyn til at korridoren i vrimleområdet var relativt smal. Bruken av speilpolert stål gir illusjon av å utvide rommet.

Comments are closed.